Så fixar du en rolig konferens med teambuildning

Att åka på konferens kan vara mycket bra för sammanhållningen på arbetsplatsen. Det är dock viktigt att planera dagarna noggrant för att det ska vara så givande som möjligt. Med många roliga aktiviteter och ett bra boende kan konferensen bli mycket lyckad.

En konferens med kollegorna är ett välbeprövat sätt att kombinera nytta med nöje. Receptet för en lyckad konferens är variation. Se därför till att alla har möjlighet att koppla av mellan fartfyllda aktiviteter. Planera gärna in aktiviteter som ger ordentliga adrenalinkickar, exempelvis fallskärmshoppning eller gokart. Att som grupp utmana rädslan är mycket bra för teambuilding. Här kan du läsa mer om hur du fixar en rolig konferens samt var ni bör bo.

Bo på ett centralt och avkopplande hotell

Bedroom,Interior,In,Hotel,ApartmentEn konferens är full av aktiviteter, middagar och annat skoj med kollegorna. Det är dock viktigt att alla kan koppla av emellanåt för att vara redo för nästa aktivitet. Checka in på ett mysigt konferenshotell med bra restaurang och gärna spaanläggning. Den svenska hotellkedjan Elite Hotels erbjuder över 40 trevliga hotell över hela Sverige. Här kan ni boka konferens eller något av deras Workation-paket när ni önskar miljöombyte. Samtliga Elite-hotell ligger mycket centralt vilket gör det till en utmärkt utgångspunkt för spännande aktiviteter. Elite hotels finns från Malmö i söder till Kiruna i norr vilket gör att ni kan åka på konferens i många olika svenska städer, exempelvis:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö
  • Umeå
  • Växjö
  • Örnsköldsvik

Vilket hotell som passar er bäst beror på vad det är för aktiviteter ni vill göra, hur långt ni vill resa samt hur stora konferenslokaler ni behöver. Vissa Elite Hotel, exempelvis Elite Park Hotel i Växjö och Elite Hotel Marina Tower i Stockholm, rymmer ett mycket stort antal deltagare. Andra hotell är mindre och passar därför mindre företagsgrupper. På Elite Hotels hemsida hittar du information om hur många konferensgäster som varje hotell rymmer.

Planera in fartfyllda aktiviteter

Audience,Applauding,Speaker,After,Conference,PresentationSyftet för aktiviteterna på konferensen är att skapa en bättre sammanhållning i gruppen. Det ger möjlighet att lära känna varandra utanför de vanliga arbetsuppgifterna vilket skapar möjlighet för bättre dialog och förståelse. Det i sin tur kan leda till bättre arbetsmiljö och ökad trivsel vilket är mycket viktigt på en arbetsplats. Det är arbetsgivarens ansvar att skapa en god arbetsmiljö och konferensen kan vara en del i en större trivselplan. Konferensen bör ses som en investering i samhörighet som stärker motivationen och samarbetet bland medarbetarna.

Att göra fartfyllda aktiviteter är både roligt och bra för sammanhållningen. Att som grupp tillsammans överkomma rädsla är mycket bra för gruppkänslan. Välj gärna aktiviteter som ger en adrenalinkick, exempelvis fallskärmshoppning, gokart eller klättring. Adrenalin är ett hormon som påverkar kroppen i stressituationer. Pulsen sticker och kroppen reagerar för att klara en extra påfrestande situation. Det ger ett slags rus som kallas adrenalinkick. Kombinera gärna med olika turneringar, exempelvis air hockey eller bandy, med fina priser till deltagarna. Det viktigaste är att alla kan vara med och delta på lika villkor och att aktiviteterna fokuserar på team building. Efter en fartfylld dag med olika aktiviteter äter ni en god middag tillsammans där ni kan prata om era roliga upplevelser från dagen.