Så cyklar du mountainbike i skidbacken

Att cykla utför i skidbacken har det senaste åren blivit väldigt populärt. Cykling utför är roligt och ger en fantastisk upplevelse. Det viktigaste när det kommer till denna typ av cykling är att ha en bra cykel och skyddsutrustning.

Att cykla mountainbike i skidbacken även kallat down hill har funnits i många år men det är nu de senaste åren som det har blivit väldigt populärt. Människan har en stark vilja att utmana sig själv och testa gränserna och cykelindustrin har mött detta behov genom att producera cyklar för det ändamålet. Men det är inte bara våghalsiga personer som dras till denna typ av cykling, det är många barnfamiljer som också vill testa. Det finns cyklar som passar barn, kvinnor och män.

Tips till nybörjaren

För dig som vill testa på att cykla nedför ska du tänka på att köpa eller hyra en cykel som passar den här typen av cykling. Det viktigaste är att cykeln har en bra fjädring. En annan sak som är viktig är att du använder skyddsutrustning. Hjälm är ett måste och en full face-hjälm som skyddar hela huvudet inklusive munnen är det bästa. Det är också bra att använda överkroppsskydd som ger axlar, bröst och rygg skydd. Knä- och armbågsskydd är också att föredra. Ett par handskar och skor som greppar bra är en fördel.

Var följsam och avslappnad när du cyklar

Om du aldrig har cyklat förut är det bra att läsa på. Ta in viktig information om hur du bör tänka när du cyklar. Var inte rädd för att be om hjälp eller tips och råd. Det kan vara lite svårt i början innan du kommer in i cyklingen. När du cyklar nedför ska du tänka på att våga släppa på lite fart och vara avslappnad i kroppen. Om du är rädd och spänner dig kan det gå dåligt.